Historiek

De gewoonte om thee te drinken dateert van het derde millennium voor Christus in China, maar het werd populair in Engeland vanaf de jaren 1660 door koning Charles II en diens vrouw, de Portugese Infanta Catherine de Braganza. Daardoor verscheen het concept ‘Afternoon Tea’ in de 19de eeuw.

‘Afternoon Tea’ werd geïntroduceerd in 1840 door Anna, de zevende hertogin van Bedford. De hertogin kreeg steevast honger tegen 16 uur. In haar huishouden werd de avondmaaltijd op een fatsoenlijk laat uur opgediend, meer bepaald om 20 uur. De hertogin vroeg in de late namiddag om thee, brood, boter en gebak naar haar kamer te brengen. Dit werd een gewoonte en al snel begon zij vrienden uit te nodigen om deel te nemen aan dit ritueel.

Deze theepauze werd een hippe sociale gelegenheid. In de jaren 1880 stapten de dames uit de hoge klasses in lange jurken, handschoenen en hoeden voor de ‘Afternoon Tea’ die gewoonlijk in het salon werd geserveerd tussen 16 en 17 uur.

Afternoon Tea Bij Ons

Zaterdags en zondags is er 'Afternoon Tea' vanaf 13u30 tot 17u30.
Woensdags tot en met vrijdags is er 'Afternoon Tea' vanaf 14u30 tot 17u30.
Grote groepen worden geadviseerd om van te voren te bellen.
Maandags en dinsdags is er enkel 'Afternoon Tea' voor evenementen en reservaties.
Directe beschikbaarheid niet gegarandeerd. Gelieve tijdig te reserveren.
Voor reserveringen van 7 of meer personen, is een voorschot van 50% vereist. De reservering is definitief wanneer het voorschot is voldaan en bevestigd.